joi, 19 noiembrie 2015

Panthi

         Panthi este o forma a dansului popular ChattisgarhPanthi care este unul dintre cele mai importante forme de dans din India. Acest dans popular indian este de fapt un ritual important al comunitatii Satnami de Chhattisgarh. Dansul este foarte expresiv in descriere si se efectueaza acompaniat de cantece melodioase. Dansul reflecta patrimoniul cultural bogat si mostenirile traditionale ale grupurilor tribale din regiune. Ea poarta conotatii religioase si rezuma stilurile de dans unice ale statului. Cartierul Durg are o mare importanta in istoria Chattisgarh, deoarece este una dintre cele mai importante comunitati antice. Panthi este dansat in principal pentru a descrie importanta districtului Durg. 

         Dansul se realizeaza in principal de dansatori de sex masculin. Artistii danseaza in jurul unui Jaitk-Hamb creat pentru aceasta.
       Performanta acestui dans necesita o mare flexibilitate si rezistenta, deoarece implica diverse etape provocatoare. Spectacolul incepe cu miscarile lente ale corpului. Liderul grupului canta un cantec in timp ce restul canta un refren. Cand ritmul se inteteste, se complaca in acrobatie si chiar se formeaza o piramida umana. Dansatorii care participa la acest dans sunt, de obicei membrii ai Panthi Nritya Mandir.
         Dansatorii Panthi se imbrace in attires traditionale colorate. Costumele reprezinta viata culturala vibranta si dinamica a locuitorilor din Chhattisgarh Regiune. Acest dans popular indian a capturat imaginatia statelor indiene, cu pasii sai unici si prin ritm. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu