duminică, 15 noiembrie 2015

Bhangra

          Bhangra dans traditional din zona Majha regiunea Punjab.
       Dansul popular din Majha isi are originea din Sialkot si are radacini in Gujranwalla, Sheikhupur, Gujrat (districte din Punjab, Pakistan) si Gurdaspur (districtul din Punjab, India).
        Fiind un dans de sezon, traditionalul Bhangra este practicat la festivalul de Vaisakhi. In aceasta luna, recolta, in special cultura de grau, este culesa. Targuri locale celebreaza sarbatoarea Vaisakhi. Bhangra este realizat intr-un cerc si este efectuat folosind pasi de dans traditionali. Tamburul este jucat in conformitate cu obiceiurile locale si este insotit de cantece specifice Majha care sunt numite Dhola.


        Bhangra este acum, de asemenea, efectuat si cu alte ocazii în timpul sezonului de recoltare si este popular in Pakistan. A fost, de asemenea, importate in Jammu, in campiile din Punjab, impreuna cu alte dansuri populare Punjabi, cum ar fi Giddha si Luddi.
      Pana in anii 1990, Bhangra moderna era organizat in Punjabi, de multe ori printr-o fuziune caracterizata cu stiluri de dans din Vest.
     Miscarile sunt efectuate cu multa pasiune, muschii trebuie sa fie foarte relaxati deoarece se foloseste multa energie. Localnici Pakistan descriu dansul ca "Ahmed-ish" ceea ce inseamna ca dansezi foarte fericit. Dansul implica ridicarea bratelor deasupra umerilor. Unele dintre miscari imita actiunile legate de recoltare.
     Acompaniament muzical se bazeaza pe muzic de pe un Dhol, cantand folk, si chimta. Piesele atasate sunt cuplete mici scrise in limba Punjabi numite bolis.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu