luni, 7 decembrie 2015

26 ianuarie - Ziua republicii

   India celebreaza ziua republicii pe data de 26 ianuarie. Este una dintre cele trei sarbatori nationale ale Indiei. 
   Desi India a obtinut independenta la 15 august 1947, acesta nu a avut inca o constitutie permanenta; in schimb, legile sale s-au bazat pe colonzare. 
   La 29 august 1947, comitetul de redactare a fost numit pentru a elabora o constitutie permanenta, cu Bhimrao Ramji Ambedkar in calitate de presedinte. Un proiect de Constitutie a fost pregatit de catre comisie si prezentate la Adunarea din 4 noiembrie 1947. 
   Adunarea a fost publica, de 166 zile, repartizate pe o perioadă de 2 ani, 11 luni si 18 zile inainte de adoptarea Constitutiei. Doua zile mai tarziu, Constitutia din India a devenit lege a tuturor terenurilor indiene.       Constitutia din India a intrat in vigoare doar pe 26 ianuarie 1950. In urma alegerilor in 21 ianuarie 1950, Rajendra Prasad a fost ales ca presedinte al Indiei. 
    Cea mai mare parte a dispozitiilor constitutionale din India sunt fie direct, au ajuns la promovarea in scopul de revolutie sociala sau incercarea de a promova aceasta revolutie, prin stabilirea conditiilor necesare pentru realizarea acestuia. 
    26 ianuarie 1950 este unul dintre cele mai importante zile din istoria indiana cum a fost in aceasta zi   Constitutia din India a intrat in vigoare si India a devenit o tara cu adevarat suveran. In aceasta zi India a devenit o unitate complet republicana. Sa realizat visul lui Mahatma Gandhi, care a luptat si si-a sacrificat viata pentru independenaa tarii. 
   Deci, 26 ianuarie a fost decretat o sarbatoare nationala si a fost recunoscuta si sarbatorit ca Ziua Republicii India. Astazi, Ziua Republicii este sarbatorita cu mult entuziasm in toata tara si, in special in capitala New Delhi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu